Gastles Het grootste nieuws

Een hersenkraker over alles wat je nog níet wist van de sterrenhemel

Het bijzondere verhaal aan de sterrenhemel

Beste leerlingen,

Als het buiten donker en helder is, kijk je vanaf de aarde zo het heelal in en zie je de sterrenhemel. Indrukwekkend, al die onmetelijk verre lichtpuntjes boven je hoofd. Ten opzichte van elkaar staan ze stil, maar samen komen ze elke dag langzaam aan ons zicht voorbij. 't Is net een trage film.


Je weet vast wel waarom de zon en de maan er zijn, maar waarom zijn er eigenlijk sterren? Dat ontdek je in deze gastles, waarin we niet alleen bezig zijn met astronomie en geschiedenis, maar waarin ook de Bijbel een belangrijke plaats heeft. Groot nieuws!


Je leert ook een aantal namen van sterren en met een zelfgemaakte sterrenkaart kun je ze voortaan ook aan de hemel opzoeken en bij hun naam noemen.


Dag collega,

In deze gastles komen drie terreinen samen: natuuronderwijs, geschiedenis en Bijbelonderwijs. Via interessante weetjes over het heelal en de ruimtevaart neem ik de leerlingen mee naar het eigenlijke onderwerp van deze les. ‘De hemelen vertellen Gods eer en het uitspansel verkondigt het werk van Zijn handen’ (Psalm 19:1).


Ik leg uit wat er in de Bijbel over de hemellichamen gezegd wordt en hoe ze samen iets laten zien van het grote plan wat God door Jezus Christus in de tijd uitwerkt. De boodschap van het hemelboek.


Astrologie is het antwoord van Gods tegenstander hierop en daarom leent dit thema zich ook om de leerlingen hiervoor te waarschuwen.


Alle informatie op een rij

  • Doelgroep: basisonderwijs groep 7-8 en voortgezet onderwijs
  • Tijdsduur ca. anderhalf uur (onderbroken door een pauze)
  • Tarief €225,00 exclusief reiskosten
  • Een tweede gastles op dezelfde schooldag kost €195,00
  • De reistijd speelt mee in de overweging of ik de gastles op een school kan geven
  • Vooraf is er contact met de leerkracht / docent


Ik heb rondom deze thematiek ook een klein boekje geschreven, met als titel 'Het hemelboek'. Dit boekje is verkrijgbaar in de webshop. Prijs € 9,95. Bestellen.

Interesse in de sterrenles?